Kuinka mobiilipelisovelluksista kehittyy uusi pelihalli


Pelimaailma artikkeli | Lisätty: 21.12.2021
Kuinka mobiilipelisovelluksista kehittyy uusi pelihalli | Pelimaailma
Kuva: amrothman / Pixabay

Älypuhelin, tuo nykypäivän yksi käytetyimmistä esineistä, löytyy lähestulkoon jokaiselta. Mobiililaitteet ovat näinä päivinä valtavassa kulutuksessa ihmisten keskuudessa. Niiden avulla hoidetaan perinteiset puhelut ja viestintä, tarkastetaan sähköpostit sekä luetaan uutisia ja hallinnoidaan oman älykodin toimintoja.

Ehkäpä luet tätä artikkelia juurikin puhelimen tai tabletin näytöltä. Oli miten oli, älylaitteet ovat tulleet osaksi meidän arkipäivää ja niiden parissa nähdään jatkuvasti uusia innovaatioita. Yksi suosituin toiminto mobiilissa on jo vuosia ollut pelaaminen, joka tapahtuu erilaisten sovellusten avulla. Tätä trendiä ihmettelemme ja ihastelemme tänään hieman tarkemmin.

Mobiililaitteet pelivälineenä

Kännyköiden parissa on päästy kuluttamaan aikaa erilaisten pelien avulla jo melko aikaisesta vaiheesta lähtien. Kukapa meistä ei muistaisi esimerkiksi vanhojen Nokian kännyköiden klassista matopeliä. Näistä päivistä on kuitenkin menty jo kauas ja älylaitteiden yleistymisen myötä myös tarjolla olevat pelit ovat kehittyneet uskomattomiksi kokonaisuuksiksi.

Pelasi sitä sitten jonkinlaista seikkailupeliä, oppimista edistävää tuotosta tai AR-teknologiaa käyttävää interaktiivista elämystä, valinnanvaraa on näinä päivinä uskomaton määrä. Mikäli Pelimies on ollut tähän asti se oma pelipaikka, ei tämäkään tuota minkäänlaisia ongelmia, sillä lähes kaikki nettipelien tarjoajat ovat myös siirtyneet mobiiliin. Tasohyppelypelien ja perinteisten pöytäpelien pelailu sujuukin nykyään erittäin sulavasti älylaitteilla.

Suurin osa mobiilipelaamisesta tapahtuu sovellusten, eli Appien, välityksellä. Kuten lähestulkoon jokainen tietää, näitä päästään lataamaan oman laitteen sovelluskaupasta ja niiden avulla omasta luurista saa muokattua juuri omiin tarpeisiin sopivan. Sovellusten kehitys on muokannut pelaamisen maailmaa ja nykyään laitteille on saatavilla jo jopa erilaisia pelihalleja.

Pelihallien mobilisaatio

Klassisia pelihalleja ei enää katukuvassa paljoa nähdä, vaikka niitä jonkin verran vielä löytyykin. Sen sijaan mobiililaitteista on alkanut muodostua uudenlainen elektroninen pelihalli, jonka parissa valinnanvara ei lopu kesken. Useimmiten pelaaminen tapahtuu lataamalla haluttu sovellus omaan puhelimeen, jonka avulla pelaajat voivat luoda mieleisensä kokonaisuuden.

Viimeisten vuosien aikana markkinoille on kuitenkin tullut myös varsinaisia mobiilipelihalleja, joiden avulla asiakkaille tarjotaan mukava paketti pelejä, joita ei tarvitse erikseen ladata omaan mobiililaitteeseen. Muun muassa vuonna 2019 avautunut Apple Arcade on yksi tällaisista virtuaalisista pelihalleista. Applen lisäksi myös toinen mobiilijättiläinen, eli Android, on julkistanut oman vastineensa virtuaalisesta pelihallista.

Älylaitteet ovat ehdottomasti ohittaneet perinteisten pelihallien suosion ja pikkuhiljaa niistä on muodostunut erittäin toimiva ja moderni vastike näillä aiemmin fyysisille pelipaikoille. Maailma mullistuu ja meidän käyttäytymisemme sen myötä. Ihmisten arkipäiväisten toimintojen siirtyessä enemmän ja enemmän älylaitteille, on myös täysin ymmärrettävää, että pelaaminen hoituu nykyään mobiilissa.

Suomalaiset, pelaaminen ja tulevaisuus

Suomi on todellinen teknologian edelläkävijä. Maassamme on vuosien saatossa kehitetty lukuisia maailmalla suosiota herättäneitä innovaatioita, joiden parissa on nähty myös useita laadukkaita pelejä. Vuosien saatossa Suomesta onkin muodostunut pelitalojen maa. Kotimaastamme on tullut lukuisia suosittuja pelejä, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa. Näiden parista löytyy myös mobiilipelejä, kuten esimerkiksi uskomattoman tunnettu Rovion Angry Birds, josta on sittemmin tehty myös elokuvia, tv-sarjoja sekä paljon muuta. Nyt kovassa nosteessa on myös nettiselaimessa toimiva suomalainen tasohyppelypeli Ninja Mummo the Game. Ninja Mummo pelissä on tällä hetkellä 6 hyytävän jännittävää pelitasoa täynnä vaaroja. Uskallatko astua ninjan saappaisiin ja selvittää kaikki tasot? Vain pelaamalla se selviää onko sinusta ninjaksi.

Mobiilipelaaminen on ollut jatkuvassa kasvussa niin kotimaassamme kuin myös maailmalla. Pelejä kehitellään jatkuvasti ja niiden parissa koetaan uusia innovaatioita, kun uusimmat teknologian kehitykset trendit pyritään integroimaan sovelluksiin. Viime vuosien aikana näitä ovat olleet varsinkin AR- sekä VR-teknologian kehitys. Mobiilipelaaminen on kehittynyt valtavasti sen alkuajoista ja sen tulevaisuus näyttää erittäin kirkkaalta.

Maailma muuttuu ja ihmisten käytös sen mukana. Klassiset pelihallit ovat näinä päivinä suhteellisen harvinainen näky, mutta mobiilisovellusten myötä pelaaminen ei ole kuitenkaan jäänyt historiaan, päinvastoin se on ottanut suuren harppauksen kohti nykypäivää. Saa nähdä, millaisia mullistuksia tulevat vuodet tuovat tullessaan, mutta varmaa on, että mobiilipelit ovat tulleet pysyäkseen.

Rentoudu välillä vitsien parissa ja katso mitä naurettavimmat videot:

Vitsien Vitsit kanavalta löydät parhaimmat vitsit videoiden muodossa


Pelaa Pelimaailma.com sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa palkintoja


Yhteistyökumppanin mainos:

Netin parhaimmat tarjoukset ja alennuskoodit löydät AlennusTutka.fi

Pelimaailma artikkelit


Pelaamalla fiksummaksi: Muisti- ja älypelien vaikutus kognitiiviseen kehitykseen (15.01.2024)
Timanttisen hyvä peli (05.09.2022)
Kuinka mobiilipelisovelluksista kehittyy uusi pelihalli (21.12.2021)

Jaa Pelimaailma.com Facebookissa & Twitterissä:
Seuraa Pelimaailmaa Facebookissa:


facebook.com/PelimaailmaComYhteydenotto & tiedustelut:


Copyright 2024 © Pelimaailma.com

Tutustu peleihin Muistipeli.com sivustolla:

Stuntman.fi muistipeli | Suosituimmat koirarodut muistipeli | Kemi muistipeli | Pii Poo LEGO-maailma muistipeli | Vitsien Vitsit! muistipeli | TornioHaparanda muistipeli | Pyhäjärvi muistipeli | KorhoneCom muistipeli | Muistikauppa.fi muistipeli | Halva makeiset muistipeli | Pohti SkiTeam muistipeli

SIVUSTON TUKIJAT:

Have a Finnish Sisu with you todayHuima ninjamummo peliLiekkipieru.fi - Parasta pieruhuumoria!Medialehti on netissä selattava sähköinen julkaisuNetin huonoimmat ja paskat vitsitNetin makeimmat kilpailutNetin parhaimmat älypelitNetin parhaimmat pelitParhaat vitsit netissä | Vitsien VitsitParhaimmat taitopelitParhaimmat tarjoukset | AlennusTutkaPelaa muistipelejä ja voita palkintojaPelimies tarjoaa parhaimmat kilpailutVoita palkintoja pelaamalla pelejä